Gisselfeld-advokat får ny kæmpebøde for dårlig advokatskik

”Endnu på fri fod”, Karoly Nemeths egne ord 7. april 2021..

Gisselfeldbestyrelsens mangeårige advokat, Karoly Nemeth, blev 18. august idømt en bøde på 100.000 kr. for groft at have tilsidesat de advokatetiske regler ved at fornærme en dommer.

Det er den kontroversielle advokats 6. bøde.

Dommen er en stadfæstelse af en afgørelse i Advokatnævnet, der i 2018 fastslog, at Karoly Nemeth havde overtrådt god advokatskik.

Nemeth har hele seks gange fået bøder af Advokatnævnet. Blandt andet i 2017 for at have sendt grove kommentarer på Facebook til en sagsøger i en sag, som Karoly Nemeth selv var advokat i.

Bøden for denne tre år gamle sag lød også på 100.000 kroner, der – også – blev stadfæstet af retten i december 2019, fordi Nemeth ikke ville acceptere den og indbragte den for retten.

I februar uddelte Advokatnævnet igen en bøde på 100.000 kr., fordi Nemeth have videregivet oplysninger, der var underlagt tavshedspligt, om sin klient.

Ifølge Ekstra Bladet var Nemeth igen ikke denne gang enig i dommen og udtale til Ekstra Bladet at også denne ville blive indbragt for retten. Det skete imidlertid ikke i dette tilfælde.

Karoly Nemeth i mange år Gisselfeldbestyrelsens ”blodhunds-advokat”, der på en hensynsløs og beskidt facon bekrigede Erik Danneskiold-Samsøe incl. denne advokat og støtter.

Bl.a. læserbrevsskribent Walther Nielsen, som Nemeth i et chokerende ondskabsfuldt brev hånede for at have fået en hjerneblødning, der havde lammet den aldrende mand, efter at have tabt en retssag Gisselfeldbestyrelsen havde anlagt for at få stoppet Walther Nielsens slagkraftige læserbrev til forsvar for Gisselfelds 10. overdirektør.

Læs hele historien via link her