Ivrigt fotograferende godsforvalter politianmelder journalist for at fotografere

Gisselfeld anmeldte sidste år journalist Jesper Petersens fotografering af to medarbejdere foran Toruphus. Absurd, for både godsforvalter Jens Risom samt en række andre medarbejdere har selv gentagne gange fotograferet Jesper Petersen.
Også den pågældende dag, hvor godset ifølge politiet har anmeldt Jesper Petersen for ”uretmæssig fotografering”.
Her, snart otte måneder efter episoden, har politiet endnu ikke lukket sagen.

Lejer af Toruphus i Søtorup de sidste 26 år, miljøjournalist Jesper Petersen, politianmeldte 13. august sidste år godsforvalter Jens Risom for samme dag at true ham med tæsk og forsøg på at røve hans kamera.
Som beskrevet i artiklen at læse via link her:
https://gisselfeld.com/politiet-gisselfelds-godsforvalter-ma-gerne-true-lejer-med-taesk/

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi samt rigspolitiet afviste 24. november sagen med henvisning til en højesteretsdom, der siger, at det er lovligt, at true andre med tæsk.
Så vidt vides forhørte politiet aldrig Jens Risom om voldsanmeldelsen.

Det skete til gengæld i forbindelse med sagens politianmeldelse nr. 2. Godsforvalter Jens Risom og parkgartner Charlotte Wagner var begge utilfredse med at blive fotograferet.
I december afhørtes Jesper Petersen med sigtedes rettigheder. Ligesom Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi 3. marts ringede webmaster på Gisselfelds Venners hjemmeside, Bo Richardt, op og udspurgte ham.

Jesper Petersen fortæller:
”Jeg har grundigt gennemgået sagen med mit fagforbunds jurist, Dansk Journalistforbunds advokat Anders Sevel Johnsen. Hans vurdering er, at min fotografering af godsforvalter Jens Risom samt godsets gartner på Toruphus gårdsplads er fuldt lovlig”

“Selvom gårdsplads og indkørsel er privat, så er det lovligt at fotografere folk her, fordi stedet er ”frit tilgængeligt”, som den juridiske definition på om der må fotograferes eller ej lyder. Der er f.eks. ingen hæk eller et hegn, der forhindrer folk i at komme hertil. Alle kan uhindret gå eller køre til gårdspladsen via indkørslen fra den offentlige vej 50 meter fra Toruphus’ to lejemål 5A og 5B. Hvad folk også gør. F.eks. kommer mine børn i skole med Flextaxi, der klokken lidt over syv om morgenen kører direkte ind fra Søtorupvej, op ad indkørslen, for så at vende på den fælles gårdsplads.”

Dags dato, 2. april, har politiet endnu ikke lukket sagen. 3. marts meddelte politikommisær Mads Justesen herværende hjemmesides webmaster, Bo Richardt, at han muligvis ville blive kontaktet af Datatilsynet.

Som så ofte før ryster Jesper Petersen på hovedet af først og fremmest godsforvalter Jens Risoms opførsel.

”Dels har jeg fotograferet ham adskillige gange i journalistisk sammenhæng inden 13. august sidste år. Og disse billeder er efterfølgende offentliggjort, bl.a. på Gisselfelds Venners hjemmeside. Men hvad der gør politianmeldelsen af min fotografering endnu mere absurd, er, at Jens Risom selv har fotograferet mig adskillige gange. Endda også den pågældende dag. Og i modsætning til min fotografering, som en del af mit journalistiske virke, er Jens Risoms hensigt med fotograferingen af mig alene at genere og mobbe mig.”

”Da Jens Risom 13. august med trusler om vold og magt måtte opgive at tage mit kamera fra mig, forvandlede hans ansigtsudtryk sig på et øjeblik fra truende og aggressivt, til hånende og arrogant, hvorefter han selv gik i gang med at fotografere mig. Da politiet afhørte mig med en sigtedes rettigheder, spurgte jeg om Jens Risoms fotografering af mig var ulovlig, hvis min var, hvilket jeg ikke kunne få svar på. Det eneste, der oplystes mig var, at Gisselfeld havde indgivet en politianmeldelse om ”uretmæssig fotografering””

”Jens Risoms og Gisselfelds hykleri og mobberi – bl.a. i form af grundløse politianmeldelser – slutter ikke her. Slet ikke. Ved flere lejligheder forrige år trængte Jens Risom f.eks. uanmeldt ind i min private have og gennemfotograferede den. En urimelighed som politiet har afvist skulle være ulovlig.”

”Godsforvalteren har i årevis chikaneret mig og min familie bl.a. ved at udspionere os. F.eks. ved i sneglefart at køre hele vejen rundt om Toruphus i markkanten i sin store firhjulstrækker. Eller i sneglefart på Søtorupvej, og glo hæmningsløst ind i vores private hjem og have. En adfærd, der af flere jurister vurderes til at være strafbar.”

Ikke bare godsforvalteren, men også andre af godsets medarbejdere har taget billeder og optaget videoer af Jesper Petersen ved flere lejligheder. F.eks. 28. maj 2020, hvor godsets skovarbejder Poul Henning Johansen. Fotograferede Jesper Petersen på en skovvej i Hesedeskoven.

Og 19. oktober sidste år videofilmede godsets traktorfører Lars Sørensen, Jesper Petersen, da han gik tur i Porsmosen nordøst for Holme-Olstrup.

Hvad Gisselfeld skal bruge de mange optagelser til har det ikke været muligt at få oplyst.

artikel skrevet af Lars Maach

6. marts 2020 fotograferede godsforvalter først Jesper Petersen fra fællesvejen til Toruphus to lejemål, for efterfølgende at trænge ind i Jesper Petersens private have for at tage flere billeder dér
(Foto: Jesper Petersen)
Jens Risom var utilfreds med Jesper Petersens fotografering 13. august sidste år. Men fotograferede selv storsmilende løs
(Foto: Jesper Petersen)